Diaconie

Het woord diaconie komt van het Griekse woord diakonia dat dienen betekent. Zelf omschrijft Jezus zijn werk regelmatig met het woord dienen. Maar ook zijn volgelingen moeten hierom bekend staan. Een taak van de diaconie is om mensen, die dit nodig hebben, (financieel) te helpen en te ondersteunen. Dit is natuurlijk niet alleen een taak van de diaconie, maar voor de hele gemeente.

Hoe doen wij dat?

Met betrekking tot het verlenen van hulp en bijstand dichtbij:
Individuele hulpverlening: De diaconie ondersteunt mensen zowel binnen als buiten de kerk. Voor ondersteuning hoeft u dus geen lid van de kerk te zijn. De hulp kan bestaan uit financiële hulp. Maar wij bieden ook praktische hulp. Zo kunnen wij bijvoorbeeld samen met u bekijken welke mogelijkheden er zijn voor hulp. Mogelijk blijkt dan dat uw hulpvraag beter behandeld kan worden door een professionele organisatie. In Landsmeer is dit het Middelpunt, die o.a. de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) uitvoert.
Ondersteunen lokale doelen: zoals de Voedselbank in Amsterdam-Noord, het Leefkringhuis en het Wereldhuis.
Omzien naar elkaar: Wij organiseren eenmaal per jaar voor senioren een uitstapje, een adventsviering en een paasviering.

Met betrekking tot het verlenen van hulp en bijstand in de wereld:
Wereldwijd is de diaconie actief via Kerk in Actie, één van de Samenwerkende Hulporganisaties die namens u en namens de kerken, inspringt bij een (natuur)ramp waar ook ter wereld. Kerk in Actie steunt daarnaast honderden projecten van lokale partners in Azië, Latijns-Amerika, Afrika het Midden-Oosten en Europa (ook in Nederland). U kunt dit werk ook steunen via www.kerkinactie.nl. Daarnaast steunen wij enkele andere buitenlandse doelen.

Contact

Wilt u een keer vertrouwelijk praten met een diaken of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen aan diaconie@pglandsmeer.nl. Wij staan voor u klaar.

 


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Op Facebook