Pastoraat

  • 0

Pastoraat

Als pastoraat maken wij deel uit van een echte dorpskerk. En als zodanig willen we een open geloofsgemeenschap zijn, waarin niet alleen wie lid is maar ieder die zich aangesproken voelt, mee kan doen. Waar Het Verhaal doorverteld wordt, waar geloofd en gezocht wordt, waar vertrouwen en twijfel hand in hand gaan. Telkens opnieuw weten we het niet, hebben we vragen. Maar wat blijft is een niet te stillen verlangen naar een meer geheeld bestaan, in verbinding met de aarde en de mensen die daarop wonen (aldus Dirk Neven)

Wie vormen het pastoraal team

 Dat is de dominee, momenteel vacant, samen met een aantal gemeenteleden: ouderlingen, pastoraal medewerkers, wijkmedewerkers

We beseffen dat pastoraat betekent dat we omzien naar elkaar en gelukkig is dat niet voorbehouden aan alleen ambtsdragers en vrijwilligers: ieder die deze geloofsgemeenschap een warm hart toedraagt is onderdeel van het pastorale netwerk

Welke activiteiten

De activiteiten van het pastoraat bestaan vooral uit het bezoeken van mensen. Onder meer mensen die niet meer zoveel de deur uit kunnen doordat hun leeftijd beperkingen met zich mee brengt. En mensen, leden, die om andere reden minder in de kerk komen. Maar ook willen we in contact zijn met volwassenen en  jongeren die door een moeilijke levensfase heen gaan. Dat kan te maken hebben met een relatie die op de klippen loopt. Of met twijfel over de weg die je gaat, over nieuwe keuzes die gemaakt moeten worden. Het kan gaan over een geliefd mens die je mist of over ander soort gemis zoals verlies van werk

Daarnaast komen we natuurlijk ook graag bij elkaar om het leven te vieren, bij voorbeeld als er een jubileum is of bij de geboorte van een kind

Je zou kunnen zeggen dat onze activiteit vooral bestaat uit luisteren, uit aandacht voor de ander, ook horen wat niet gezegd wordt. We hoeven niets op te lossen, dat kunnen we vaak ook niet. We kunnen wél onze onverdeelde aandacht bieden. Door te blijven praten met elkaar, door onze zorgen en verdriet maar ook onze vreugde met elkaar te delen, voorkomen we ‘ dat ons ik zich opsluit in zichzelf en gaat verpieteren’  (zoals de Vlaamse Dirk de Wachter dat zo mooi benoemt) We lopen als het ware een stukje met elkaar mee op de levensweg die ieder van ons gaat. Zo zoeken we de verbondenheid met elkaar en met de Bron van ons bestaan

Hoe ontstaat het contact

We gaan uit eigen beweging bij mensen langs, maar het komt ook voor dat iemand een van ons aanspreekt of mailt met de vraag eens langs te komen

Als pastoraal team staan we open voor een ieder die met levensvragen rondloopt of die op zoek is naar zingeving, of die gewoon graag een praatje wil maken

Kortom

‘Zoek je iemand om in vertrouwen mee te praten?’

‘Heb je behoefte aan een luisterend oor?’

‘Wil je iets bespreken waar je al een poosje mee rondloopt?’

Dan staan wij open voor contact. Via de mail of telefonisch kan je iemand van het pastoraal team benaderen en laten weten wat je vraag of je behoefte is.  Uiteraard zijn de gesprekken strikt vertrouwelijk.

Ons e-mailadres is  pastoraat@pglandsmeer

Contactpersonen van het Pastoraal Team

NaamTelefoonnummer
DomineeVacant
Petra Tasseron 06 28339814
Cobie Beenhakker  4821258
Anniek Goede   6312650
Joke Grevenstuk4821181
Hanny de Jong   4823622
Paula Kempff4820149
Joost Oortwijn    6837565
Cora Rijswijk   4825381
Mieske Slik4824733
Marianne de Vries- de Gier   06 12056475
Marianne en Bertus de Vries – van Nugteren06 46523019
Wendy Zoutendijk    4826753

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Op Facebook