Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/5/8/0/pglandsmeer.nl/httpd.www/wp-includes/media.php on line 892 Zonnepanelen en het Kruis(punt) | PG Landsmeer Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/5/8/0/pglandsmeer.nl/httpd.www/wp-includes/media.php on line 892

Zonnepanelen en het Kruis(punt)

  • 0

Zonnepanelen en het Kruis(punt)

Afgelopen week zijn op Het Kruispunt in Landsmeer zonnepanelen geplaatst. Het mooie is dat dit ook nog in de vorm van een kruis is bevestigd op het dak.
De Protestantse kerk in Landsmeer heeft zich aangesloten bij de Groene Kerken. Met Groene Kerken actie wil Kerk in Actie de kerken in Nederland stimuleren om duurzamer en groener te worden.
Afgelopen jaar hebben wij een commissie Groenekerk ingesteld en daar zijn een aantal voorstellen uitgekomen die we nu aan het implementeren zijn.

In maart is de spouwmuur van de Voorhof, het bijgebouw van de kerk, geïsoleerd en deze week zijn de zonnepanelen geplaatst. Verder kijken we naar ledverlichting en de bedoeling is dat in het komende jaar te gaan realiseren.
De opbrengst van de zonnepanelen wordt geschat op 8000 kWh op jaarbasis wat een besparing kan opleveren van zo’n 1650 euro.

De vorm van de zonnepanelen hebben we bewust gekozen. Een kruis het symbool van het christendom. Tegelijk verwijst dit kruis ook naar de naam van ons kerkgebouw: Het Kruispunt. We ontmoeten elkaar op een kruispunt van het leven.

Zeker in deze tijd, waar de kerken gesloten zijn en waar de gemeenteleden de kerkdiensten alleen digitaal kunnen volgen, kan dit een symbool van gemeenschapszin zijn.
Daarnaast is het natuurlijk ook precies een week voor Pasen. Daar wordt het leven gevierd. Een leeg kruis, als symbool voor Jezus, die niet het laatste woord aan de dood liet. Pasen viert zijn opstaan uit die dood.

Pasen is het hart van alle christelijke feestdagen.
Juist nu kan het kruis een symbool zijn om toch Pasen te kunnen vieren.Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Binnenkort

Geen activiteiten.

Op Facebook