Meditatie vanuit de christelijke traditie in Het Kruispunt in Landsmeer

  • 0

Meditatie vanuit de christelijke traditie in Het Kruispunt in Landsmeer

Op dinsdagavond 10 september 2024 start de meditatiegroep in het Kruispunt met alweer de zesde serie van zes mediatieavonden (om de drie weken) met als thema: 

‘ Wat betekent vrij zijn eigenlijk’

Vrij zijn , (in Latijn) vacare, is iets waar we veel waarde aan hechten. We verlangen allen te leven vanuit authentieke vrijheid, zowel persoonlijk als in de maatschappij. Het gaat dan over vrij kunnen zijn voor jezelf, voor de ander, voor vrede, voor God, voor de Bron van ons Leven. 

De meditatie brengt ons in eensoort innerlijke ruimte  die helpt om los te komen van een geprojecteerd beeld van jezelf of verlengstuk van jezelf      

In deze serie willen we verkennen hoe meditatie vanuit de christelijke traditie ons kan helpen vanuit vrijheid (weer) een bezield leven te leiden. De traditie kent verschillende vormen van meditatie zoals aandacht-, stilte-, (bijbel)tekst-, beeld- en muziekmeditaties. Maar ook labyrintlopen en dansante vormen zoals sacrale dans. In elke meditatiebijeenkomst zullen drie verschillende meditatieve werkvormen geoefend worden, afgewisseld met meditatieve muziek.

  Voor wie?

De meditatiebijeenkomsten zijn voor mensen die zich als gelovig én als niet gelovig beschouwen, voor kerkgangers én nieuwe spirituelen. Ook als je geen ervaring met meditatie hebt of je wilt eens kennismaken met (christelijke vormen van) meditatie, ben je welkom

Wanneer en waar?

Dinsdagavonden:   10 sept, 24 sept, 15 okt, 12 nov, 26 nov. en 17 dec 2024

Aanvang         : 20.00 uur.  Vanaf 19.45 uur: ontvangst met thee/koffie.                                                         Plaats             : Het Kruispunt in Landsmeer                                                                                                     Kosten             : Een vrijwillige bijdrage (thee/koffie, verwarming ed) is welkom                                

Begeleiding   : Rob Boersma

Informatie  en opgave: Rob Boersma, tel.: 0204904417 of 0621701349 

 of per email: r.h.m.boersma@planet.nl  Lees meer op: https://www.dorpskerkdurgerdam.com/meditatie

Namens het pastoraat 

Petra Tasseron


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Binnenkort

Geen activiteiten.

Op Facebook