Christelijke meditatie in Het Kruispunt

  • 0

Christelijke meditatie in Het Kruispunt

Op dinsdagavond 12 september 2023 start alweer de vierde serie meditatiebijeenkomsten in Het Kruispunt.  Het thema is ‘Zing, vecht , huil, bid, lach, werk en bewonder. Niet zonder ons’. De (werk)woorden uit het refrein van het bekende lied van Ramses Shaffy, regelmatige bezoeker van de Dominicuskerk, vormen de thema’s van deze komende meditatieavonden

Het lied ligt velen na aan het hart. Hoe komt dat ? Wat zeggen de verschillende werkwoorden uit het refrein ons? Wanneer zingen we en waar raakt het ons? Waar vechten we voor? Durven we te huilen? Of staat huilen ons nader dan het lachen? En doen we dit nog samen?

Informatie

Begeleider: Rob Boersma

Info/aanmelding: r.h.m.boersma@planet.nl of 0204904417 / 0621701349

Plaats: Het Kruispunt 

Data :  

  • 12 sept: Zing
  • 26 sept: Vecht
  • 17 okt.: Huil
  • 7 nov.: Bid
  • 28 nov.:Lach
  • 12 dec: Werk
  • 16 jan.: Bewonder
  • 6 febr.: Niet zonder ons.

Elke avond inloop om 19.45 uur met koffie/ thee en aanvang om 20.00 uur 

Wat is meditatie vanuit de christelijke traditie?

Deze meditatie is geen doel op zich. Het is een middel om tot een meer meditatief leven te komen: leven in verbondenheid met alle leven en vanuit de Bron van het leven. Dat is leven vanuit openheid en aandacht, leven en laten leven, loslaten en toelaten, leven in geestelijke vrijheid. Een woord daarvoor uit de spirituele traditie is vacare, dat is ‘onbezet zijn’.

Hoe werkt meditatie vanuit de christelijke traditie?

De meditaties zijn gebaseerd op een grondhouding van ontspanning en aandacht. Op deze basis, die ook steeds wordt geoefend, vinden inhoudelijke meditatieoefeningen plaats. Een thema vormt steeds het uitgangspunt van de avond. Meditatievormen uit verschillende christelijke meditatietradities worden gebruikt. Voorbeelden zijn: Aandacht-, stilte-, geleide-, (bijbel)tekst-, beeld-, bewegings-, sacrale dans en muziekmeditaties.

Meedoen/ kennismaken?

Als je belangstelling hebt om mee te doen kun je je opgeven bij Rob Boersma, tel. nr.: 0204904417 of per email: r.h.m.boersma@planet.nl.

De groep in Landsmeer is al tamelijk groot, maar Rob begeleidt meerdere groepen in en om Amsterdam waar misschien meer ruimte is 

Namens het pastoraat

Petra Tasseron


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Binnenkort

Geen activiteiten.

Op Facebook