Leven met imperfectie en kwetsbaarheid

  • 0

Leven met imperfectie en kwetsbaarheid

Meditatie vanuit de christelijke traditie in ’t Kruispunt in Landsmeer

In onze maatschappij zijn autonomie, prestatie, perfectie, maakbaarheid en efficiëntie zo vanzelfsprekend geworden, dat we imperfectie en kwetsbaarheid in ons leven als ongemakkelijk zijn gaan voelen. Eigenlijk is er geen plaats meer voor het onvolkomene en de breekbaarheid van het bestaan. Het niet kunnen voldoen aan de door de maatschappij, maar ook door ons zelf (!) opgelegde hoge eisen om goed en gelukkig voor de dag te komen, eist echter zijn tol: op steeds jongere leeftijd lijden mensen aan burn-out en depressie. Tieners en twintigers hebben grote moeite met falen. Sociale media spelen daarin een grote rol. Maar ook ouderen voelen de maatschappelijke druk om vitaal ouder te worden en te blijven. Het accepteren van afname van lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren en hulp vragen worden vaak als pijnlijk ervarenIn de christelijke traditie zijn onvolmaaktheid, kwetsbaarheid en lijden vanouds bekende ‘gegeven’-heden. Het is deel van het bestaan, zeker ook deel van het leven in navolging van Jezus. Zowel de twijfel en het niet kunnen/willen navolgen, horen daarbij, als ook de kwetsbaarheid in een veeleisende wereld waarin zoveel mag maar ook zoveel moet, komen ons als christenen bekend voor.

De christelijke traditie kent verschillende vormen van meditatie zoals aandacht-, stilte-, tekst-, beeld- en muziekmeditaties. Maar ook labyrintlopen en dansante vormen zoals sacrale dans. In elke meditatiebijeenkomst zullen drie verschillende meditatieve werkvormen geoefend worden, afgewisseld met meditatieve muziek. Audio opnames van meditaties helpen je om ook thuis te oefenen.

Tijd : 20.00 – 21.30 uur uur. 19.45 uur ontvangst met thee/ koffie
Plaats : het Kruispunt in Landsmeer
Data               : Dinsdagavonden 6 sept; 20 sept;11 oktober; 1 nov.; 22 nov.

Kosten           : Vrijwillige bijdrage voor thee/koffie en verwarming is welkom.  
Begeleiding : Rob Boersma

Doe je mee?
Ook als je geen meditatie ervaring hebt en je wilt eens kennismaken met (christelijke vormen van) meditatie ben je hartelijk welkom. Dus je kunt ook ‘een losse avond’ meedoen. Inlichtingen en opgave bij Rob Boersma, tel. nr.: 0204904417 of per email: r.h.m.boersma@planet.nl


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Binnenkort

Geen activiteiten.

Op Facebook