Laatste zondag van het kerkelijk jaar

  • 0

Laatste zondag van het kerkelijk jaar

Op onze kalender begint het jaar op 1 januari en het eindigt op 31 december. De kerk maakt gebruik van een andere jaarindeling om de christelijke feesten op een goed moment te kunnen vieren. Deze jaarindeling heet het “liturgisch” of “kerkelijk” jaar en verschilt een paar weken met onze kalender.

Het kerkelijk jaar volgt het leven van Jezus. Het spreekt dus vanzelf dat een nieuw kerkelijk jaar begint met de verwachtingsvolle en hoopvolle tijd van advent en kerst, en dat het oude kerkelijk jaar afgesloten wordt op de zondag daarvoor.

Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar gedenken wij de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn gestorven. In de dienst noemen wij hun namen en steken een kaars voor hen aan. Want ook al zijn zij gestorven, wij voelen ons met hen verbonden, in geloof en in herinnering. We staan met de gemeente om de nabestaanden heen en delen hun verdriet. We staan stil bij wat de Schrift ons te zeggen heeft over de dood. De dood gaat ons allemaal aan.

De dienst wordt gehouden op zondag 25 november om 10.00 uur.

U kunt de dienst live volgen via deze link.


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Binnenkort

feb
24
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
feb 24 @ 10:00 – 11:00
 
mrt
3
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
mrt 3 @ 10:00 – 11:00
 
mrt
10
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
mrt 10 @ 10:00 – 11:00
 
mrt
17
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
mrt 17 @ 10:00 – 11:00
 
mrt
24
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
mrt 24 @ 10:00 – 11:00
 

Op Facebook