Taizé reis

Het afgelopen jaar zijn verschillende jongeren uit Landsmeer naar Taizé afgereisd. Die jongeren hebben Taizé ontdekt, toen ze met een groep vanuit Landsmeer zijn mee geweest. Intussen hebben ze hun eigen aansluiting gevonden en reizen ze met medestudenten naar Taizé. Taizé is een plaatsje in de Bourgogne in Frankrijk, waar jaarlijks duizenden jongeren hun tenten opslaan.

Kern van het plaatsje vormt een kloostergemeenschap, die ooit met drie broeders begonnen is in de Tweede Wereldoorlog om een plaats van vrede te zijn in een wereld vol chaos. Intussen is de gemeenschap uitgegroeid tot een plaats, die velen hebben weten te vinden, en waar met name jongeren inspiratie vinden door de muziek, de vieringen, de ontmoetingen met jongeren uit heel Europa. Taizé richt zich op álle jongeren, die willen nadenken over de zin van hun leven, die rust of stilte zoeken. Je hoeft niet perse ‘gelovig’ te zijn om in Taizé toch iets te vinden, wat je verrijkt.

Komend jaar gaan we weer een reis organiseren. Wie er belangstelling heeft om mee te gaan, kan contact opnemen met Dierick Aartsen, Dierick (dierick@live.nl) is enkele keren een aantal weken in Taizé geweest en heeft deze zomer meegezongen in het koor bij de nieuwe CD-opname.

Ds Herrianne Allewijn
Email: dominee@pglandsmeer.nl


Zoeken

Binnenkort

apr
19
vr
19:30 Goede Vrijdag
Goede Vrijdag
apr 19 @ 19:30 – 20:30
In woord, beeld en de muziek staan we deze dag stil bij de zware gang van Jezus. De Goede Vrijdag roept vaak de vraag op: waarom wordt deze vrijdag ‘goed’ genoemd? Wat is er goed
apr
21
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
apr 21 @ 10:00 – 11:00
 
10:00 Pasen
Pasen
apr 21 @ 10:00 – 11:30
Dienst van Schrift en Tafel m.m.v. projectkoor en orkest: delen uit de Messiah van Händel Paasmorgen brengt ons in de tuin. Schemerdonker. De vogels fluiten. Verder rust alom. Op die morgen gebeurt er veel met
apr
28
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
apr 28 @ 10:00 – 11:00
 

Op Facebook