Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/5/8/0/pglandsmeer.nl/httpd.www/wp-includes/media.php on line 892 Taizé reis | PG Landsmeer Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/5/8/0/pglandsmeer.nl/httpd.www/wp-includes/media.php on line 892

Taizé reis

Het afgelopen jaar zijn verschillende jongeren uit Landsmeer naar Taizé afgereisd. Die jongeren hebben Taizé ontdekt, toen ze met een groep vanuit Landsmeer zijn mee geweest. Intussen hebben ze hun eigen aansluiting gevonden en reizen ze met medestudenten naar Taizé. Taizé is een plaatsje in de Bourgogne in Frankrijk, waar jaarlijks duizenden jongeren hun tenten opslaan.

Kern van het plaatsje vormt een kloostergemeenschap, die ooit met drie broeders begonnen is in de Tweede Wereldoorlog om een plaats van vrede te zijn in een wereld vol chaos. Intussen is de gemeenschap uitgegroeid tot een plaats, die velen hebben weten te vinden, en waar met name jongeren inspiratie vinden door de muziek, de vieringen, de ontmoetingen met jongeren uit heel Europa. Taizé richt zich op álle jongeren, die willen nadenken over de zin van hun leven, die rust of stilte zoeken. Je hoeft niet perse ‘gelovig’ te zijn om in Taizé toch iets te vinden, wat je verrijkt.

Komend jaar gaan we weer een reis organiseren. Wie er belangstelling heeft om mee te gaan, kan contact opnemen met Dierick Aartsen, Dierick (dierick@live.nl) is enkele keren een aantal weken in Taizé geweest en heeft deze zomer meegezongen in het koor bij de nieuwe CD-opname.

Ds Herrianne Allewijn
Email: dominee@pglandsmeer.nl


Zoeken

Binnenkort

Geen activiteiten.

Op Facebook