Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/5/8/0/pglandsmeer.nl/httpd.www/wp-includes/media.php on line 892 Leeskring | PG Landsmeer Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/5/8/0/pglandsmeer.nl/httpd.www/wp-includes/media.php on line 892

Leeskring

Deze kring heeft het boek ‘Verzet en Overgave’ van de theoloog Dietrich Bonhoeffer gelezen. Vervolgens kwamen de boeken ‘Eindelijk thuis’, van Henri Nouwen en Religie voor atheïsten’, geschreven door Alain de Botton. In dit laatste boek verkent de schrijver, zelf van joodse afkomst, maar niet religieus opgevoed, wat de sterke kanten zijn van religie.

Dit jaar lezen we het boek ‘Geduld met God’, met als ondertitel: Twijfel als brug tussen geloven en niet-geloven, geschreven door Tomas Halik. Tomas Halik is theoloog, filosoof en psycholoog uit Tsjechië. Hij was onder andere de vertrouweling van president Havel. Tomas Halik blijkt in staat werkelijk een brug te slaan tussen geloof en scepsis, tussen christelijke zingeving en atheïstische levensoriëntatie. Halik probeert mensen die zoeken en vragen tegemoet te komen. Juist ook zij, die niet direct bij kerk en geloof betrokken zijn. Voor dit boek ontving Tomas Halik de Europese prijs voor het beste theologische boek 2011.

Deze leeskring is éénmaal per maand, afwisselend bij de deelnemers thuis. De eerste bijeenkomst is vrijdag 15 september, bij Aad Naves.

U bent van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij deze kring. In januari starten we met een nieuw boek.

 

Ds. Herrianne Allewijn
020-4822490
Email: dominee@pglandsmeer.nl


Zoeken

Binnenkort

Geen activiteiten.

Op Facebook