Kinderdienst

Gedurende het jaar organiseren we drie kinderdiensten. Deze diensten worden in samenwerking met de kindernevendienstleiding in elkaar gezet en zijn speciaal bedoeld voor de kinderen. Meestal hebben de kinderen ook een (grote) rol in deze dienst. Ze blijven dan gedurende de gehele kerkdienst aanwezig in de kerk en gaan niet naar de kindernevendienst.

De eerste kinderdienst die we tegenkomen is in de adventperiode, dit is de periode voor Kerst. In deze periode kijken we uit naar de geboorte van Jezus. We volgen met de kindernevendienst in deze periode ook een project en het is het leukst als je deze ook alle weken meemaakt. In een van de weken voorafgaand aan de kerst organiseren we de kinderdienst, vaak met een klein toneelstukje. Ben je benieuwd naar de datum, houd dan de mail en de poster bij school in de gaten.

De tweede keer dat we een project hebben is in de 40-dagen tijd. Dit is de periode voor Pasen, dan bereid Jezus zich voor op zijn lijden en sterven en na drie dagen staat hij op uit de dood. Ook dan is er een project en een kinderdienst. We zullen natuurlijk weer laten weten wanneer deze is.

Aan het eind van het schooljaar hebben we een overgangsdienst en in deze dienst staan de kinderen centraal die van de basisschool overgaan naar de middelbare school. Samen met deze kinderen bereiden we dan ook deze dienst voor. Voor de jongste kinderen is er dan wel kindernevendienst, dit in tegenstelling tot de andere kinderdiensten. Voor de oudste kinderen is dit een leuke dienst om mee te maken.

We zien jullie graag in een van deze diensten!

Saskia Mulder
06-13542863
Email: KND@pglandsmeer.nl


Zoeken

Binnenkort

apr
19
vr
19:30 Goede Vrijdag
Goede Vrijdag
apr 19 @ 19:30 – 20:30
In woord, beeld en de muziek staan we deze dag stil bij de zware gang van Jezus. De Goede Vrijdag roept vaak de vraag op: waarom wordt deze vrijdag ‘goed’ genoemd? Wat is er goed
apr
21
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
apr 21 @ 10:00 – 11:00
 
10:00 Pasen
Pasen
apr 21 @ 10:00 – 11:30
Dienst van Schrift en Tafel m.m.v. projectkoor en orkest: delen uit de Messiah van Händel Paasmorgen brengt ons in de tuin. Schemerdonker. De vogels fluiten. Verder rust alom. Op die morgen gebeurt er veel met
apr
28
zo
10:00 Kerkdienst @ Het Kruispunt
Kerkdienst @ Het Kruispunt
apr 28 @ 10:00 – 11:00
 

Op Facebook