Om te beginnen…

  • 0

Om te beginnen…

Pasen: een nieuw begin! Dit jaar letterlijk, met een vertrouwd blad in een andere jas: in kleur, kleiner formaat, nieuwe rubrieken, ook voor de jeugd.
Nel Bakker en Cora Rijswijk vormen de hoofdredactie en werken samen met Nettie Lebbing (CvK), Teun van Zanten en Klaas-Jan Hammer (communicatie), Jannica Visscher en Hannie Trenning (diaconie), Flora Doeven en Aytin Goede (jeugd) en ds. Herrianne Allewijn.
Pasen valt vroeg dit jaar. Zaterdag 31 maart is de paaswake. Na een week, die bijna stil valt, met die wonderlijke dagen van Witter Donderdag en Goede Vrijdag is het Stille Zaterdag. Het is een zaterdag, waar de zon gewoon weer opgaat. En dat terwijl er zoveel is voorgevallen, dat alles wat leeft de adem inhoudt.
Soms maak je iets mee, waarbij het voor je gevoel passend is dat alles stil staat. Er is tijd nodig om tot je te laten doordringen wat er gebeurd is en wat dat betekent. Stille zaterdag is een dag om samen te zijn met mensen die vertrouwd zijn. Een dag om niet de drukte op te zoeken. Zo zijn de leerlingen van Jezus bij elkaar eeuwen terug, nadat ze hebben meegemaakt wat Jezus is aangedaan.
Het is nauwelijks te bevatten.
En dan is er een nieuwe nacht. Een nacht waarin er een Licht opgaat. In de Paasnacht is er dat bijzondere moment, waarop de nieuwe Paaskaars wordt binnengebracht. Licht in het donker. Begin van leven dat zich in het verborgene voltrekt.
Dit jaar staat op de Paaskaars de afbeelding van de pelikaan die zijn jongen voedt. Een oud christelijk symbool. De pelikaan voedt zijn jongen door zichzelf in de borst te pikken. Hij geeft dus iets van zichzelf om de jongen toekomst te geven. Gevoed ontvangen ze de kracht om op te bloeien.

Ds. Herrianne Allewijn


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Op Facebook