Het Levend Kerstverhaal

  • 0

Het Levend Kerstverhaal

In de kerstnachtdienst zullen we net als vorig jaar het levende kerstverhaal uitbeelden en daarvoor iedereen uitnodigen om zich in te schrijven bij de poorten van het, tijdelijk tot Bethlehem omgedoopte Kruispunt.

De poort gaat om 20:00 uur open, op het plein staan de soldaten bij het vuur en de herders bij de schapen. De bezoekers schrijven zich in, zoals dat 2000 jaar geleden ook gebeurde.
Om 20:30 uur worden de bezoekers ‘meegenomen’ in de kerstsfeer door middel van het uitbeelden en vertellen van het kerstverhaal. Uiteraard zullen er ook vele bekende kerstliederen gezongen worden en daarnaast werken een jeugdkoor o.l.v. Eric Knibbe en het kinderkoor Joebilo o.l.v. Anje Rietberg mee. De kinderen van de kindernevendienst spelen mee als herder of als engel. De drie wijzen en Jozef, Maria en het kindje Jezus in de stal: het is allemaal te zien bij en in Het Kruispunt.

Iedereen zal zich wanen in het Bethlehem van meer dan 2000 jaar geleden. Het wordt sfeervol voor jong en oud, neem gerust familie, vrienden en buren mee. Na afloop drinken we samen met de oudere herders een glühwein bij het vuur of lekker binnen als u dat prettiger vindt.

Nanda Nijstad, David Knibbe, Anneke van Zanten en Aytin Goede

 


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Op Facebook